A blessing in disguise

5 april 2017

“Ja Hanneke, sorry ik heb niet zulk goed nieuws. We gaan fuseren en zoals je weet is er bij ons andere label al een officemanager en die werkt er al zes jaar, dus … tja. Jouw functie houdt op te bestaan.”

“Eh … ok.” stamelde ik. Ik had natuurlijk in de wandelgangen al iets gehoord. En had er al rekening mee gehouden. Slecht nieuws moet ik altijd even verwerken, dus meer kwam er die middag geloof ik niet uit.

Ik was wel teleurgesteld. Want het lullige was dat ik er net zes weken werkte. Ik had er al een behoorlijke zoektocht op zitten en was zo blij dat ik deze baan gevonden had. Een leuk team aansturen. Eigen verantwoordelijkheden. Ik kon er alles in kwijt waar ik blij van werd. Ik vond het dus behoorlijk zuur dat ik me verheugd had op ‘weer-een-baan-voor-zeven-jaar’ en dat dat dan anders liep dan gepland.

Kijk, als ik heel eerlijk ben (en dat mag negen jaar na dato 😉 dan moet ik ook eerlijk toegeven dat ik het eigenlijk helemaal niet naar mijn zin had daar. Maar op pure wilskracht was ik lekker aan het overleven geslagen. Zat mezelf al een paar weken ontzettend te bewijzen in een omgeving die niet bij me paste. Dit moest lukken. Dit is de-nieuwe-baan-voor-zeven-jaar. Maar eigenlijk stond ik al op instorten. Er was een ochtend dat ik bijna kotsend onder de douche stond en echt niet wist of ik wel zou gaan die dag. Het was dus misschien een blessing in disguise.

Toen ik de eerste klap verwerkt had, dacht ik meteen daarna “Dit is mijn kans. Ik wil al zolang voor mezelf beginnen. Dit is een teken. Nu moet ik het doen. Jump.”

De werkgever was zo coulant om me een maand betaald verlof te geven, dus ik kon ‘rustig’ mijn businessplan uitwerken om als freelance secretaresse aan de slag te gaan. Ik had supermazzel dat ik in de week dat ik me inschreef bij de KvK direct een mooie opdracht had. Wessel Office Support was geboren. Met een vliegende start. En wow wat heb ik een mooie tijd gehad. Leuke opdrachtgevers en heeeeeel veel leuke collega’s leren kennen. Ik heb er zoveel van geleerd. En iedere dag een gevoel van voldoening en waardering gehad. Ik heb in m’n leven niet zoveel bloemen en cadeautjes gekregen. Echt te gek.

Dat gun ik jou ook. Dat je doet waar je blij van wordt. En dat je iedere dag het gevoel van voldoening en waardering ervaart. Kijk, in welke situatie je nu ook zit, er is altijd een nieuwe deur die open kan gaan. Als je maar actie onderneemt. Niet stilzitten. Nooit. Blijf jezelf ontwikkelen. Want dan wordt het allemaal steeds gemakkelijker.

En  je weet misschien niet wat je precies kunt verwachten. Of erger nog, je hebt juist misschien wel allerlei verwachtingen en die zijn niet per se positief. Maar waar zijn die verwachtingen op gebaseerd. Op de stemmen in je hoofd? Zijn die altijd een goede raadgever? Zitten vriendjes angst en paniek ook soms mee te tetteren?

Lieve jij. Ook al weet je niet wat er achter showdeur nummer 3 zit. Maak ‘m toch maar een stukje open. Kijk eens om een hoekje. Wie weet ben je blij verrast. En zit je verkeerd, dan knik je vriendelijk, zegt “Sorry verkeerde deur” en sluit ‘m weer. Nothing on the hand.

Maar wat nu als er achter deur nummer 1 nu eens een wereld schuilgaat die je alles gaat opleveren waar je gelukkig van wordt? Denk aan een warm netwerk, nieuwe dingen leren, je nuttig voelen, vrijheid ervaren etc. etc. Dan zou het toch zonde zijn als je niet even een kijkje had genomen.

Achter deur nummer 2 organiseren wij in ieder geval een gratis webinar over hoe je als secretaresse de overstap zou kunnen maken naar virtual assistant. Achter deur nummer 2 is nog een plek vrij voor jou. Je mag alle vragen stellen die je hebt. En neem gerust al je apen en beren mee. Er is echter wel één voorwaarde voor deelname: je moet nieuwsgierig zijn!

Klik hier om je aan te melden voor één van de mogelijkheden en mail jouw brandende vraag alvast naar info@freelanceassistant.nl.

Liefs,

Hanneke

 

No Comments

Leave a Reply