Maak werk van je werkgeluk!

20 juli 2017

Ineens rollen de tranen over m’n wangen. Ik zit in de trein en kijk omhoog naar die enorme gebouwen aan de Zuidas. Ik wil daar niet meer zijn. Ik ben daar klaar. Tranen van oude frustratie. Oud verdriet misschien. En ik weet ook dat het tranen van ontroering zijn. Het helen is afgerond. Ik wil daar niet meer zijn en ik hoef er niet meer te zijn, maar ik kan er nu wel zijn. Ik kan nu weer overal mezelf zijn. M’n ding doen. Omdat ik ervoor heb gekozen om mijn eigen pad te creëren. Maar goed. Skip the drama. Want oh boy wat kan ik dat soms goed. De dramakant opzoeken. En soms voel ik ook dat het nodig is hoor. Even de boel helemaal uit proportie blazen. En daarna relativeren. Even helemaal opgaan in dat wat er is. Opschrijven. Jullie ermee bestoken. En dan loslaten. En dat is wat ik heb gedaan en nu kan ik weer lekker door.

Easy does it

Tegen de deelnemers aan mijn coachtrajecten zeg ik altijd dat ze niet hoeven loslaten maar mogen focussen op dat wat ze wel willen. En onbewust laten ze dan van alles los. Als ze zich richten op hun doelen, zullen een aantal minder belangrijke zaken automatisch op de achtergrond raken. Hoeven ze niets voor te doen.

Hoe doe jij dat? Als je je ergens weer heel erg verantwoordelijk voor voelt? Als je merkt dat iets ontzettend veel energie kost? Als je soms door de bomen echt nul bos meer ziet? Frustrerend he? Maar mag ik je een tip geven? Stop met je te voelen als slachtoffer. Maak er iets van. Every single day. Weet wat belangrijk voor je is. Bepaal je doelen. Zorg dat je die dingen doet waar je invloed op hebt.

Sparkle and shine darling

Als jij ook af en toe met de tranen in je ogen zit. Als je af en toe het gevoel hebt dat het zinloos is wat je doet. Als het je irriteert dat er gewoon niet gezien wordt wat je allemaal doet en hoeveel capaciteit je eigenlijk hebt … doe dan direct mee! Samen met Martine de Troije ontwikkelde ik het fantastische online programma voor office professionals: SPARKLE. at the office. In deze online training leer je heel veel over goed communiceren op je werk, leren we je omgaan met slimme en handige tools en kom je erachter hoe je de sprankelendste versie van jezelf kan worden. Op het werk en thuis.

Waarom nu?

Toen Martine en ik vorige week lekker zaten te lunchen op een zonnig terras en we weer aan het bijkletsen waren ging het onderwerp al snel over SPARKLE. Ons gezamenlijke concept. Wow wat hebben we iets gaafs gemaakt. Van de waarde en de impact zijn we nog steeds 100% overtuigd. Ware transformaties hebben we gezien bij de deelnemers. “Ik zie nog steeds zoveel vrouwen om me heen die ik dit programma zo ontzettend zou gunnen” zei ik. De poppetjes in de ogen van Martine gingen dansen en de kuiltjes in haar wangen deden mee. “Zullen we het programma nog één keer openzetten deze zomer maar dan voor een belachelijk lage prijs?” zei Martine.

Droom groots

Als vanzelf zaten we weer in die flow. Onze oorspronkelijke droom met dit programma: Zoveel mogelijk drukbezette office professionals helpen om het beste uit zichzelf te halen. En die droom verliep niet meteen heel makkelijk. We hebben heel wat mails ontvangen hoor, over afdelingsbudgetten, goedkeuringen, opleidingsregeltjes, lange lijnen en facturatieprocesessen. Tientallen redenen kregen we om het niet te doen. Misschien had jij ook een heel goede reden. En vandaag willen we zoveel mogelijk bezwaren voor je wegnemen. We willen dat je zelf kunt beslissen en betalen. Dat je er nu gewoon voor kunt kiezen om het te doen. Nu. Een buitenkansje.

Be smart!

Dus. Heb je behoefte aan een extra boost werkgeluk en een flinke dosis praktische aanpak om je werk slimmer te doen?

Doe mee met deze speciale editie van SPARKLE. at the office voor slechts 49 euro! Alle waardevolle 8 modules. No kidding! Gun het jezelf. Je krijgt er geen spijt van.

Liefs, van ons voor jou,

Hanneke

No Comments

Leave a Reply