Pannenkoekenfeest here I come!

8 januari 2017

Oh heerlijk. Alles ligt weer open. Happy New Year! Ja sorry beetje laat zul je denken, maar ik begin morgen officieel hoor met het nieuwe jaar. Wij allemaal zo’n beetje denk ik he? Want laten we eerlijk zijn de laatste week ging toch vooral over terugkijken, weer normaal eten, plannen maken en mijmeren. Tenminste. Zo ging het bij mij.

Pannenkoekenmiddag

Het wordt ook een heel bijzonder jaar want vanaf vandaag gaat Olivia voor het eerst naar de kleuterschool. En dit hoogtepunt bracht dus ook de laatste tijd veel herinneringen naar boven. Over de tijd toen zij er nog helemaal niet was. Want alhoewel het nu pas actueel is, heb ik me vijf a zes jaar geleden al voorgesteld hoe m’n leven er nu uit zou zien. Laat ik het anders zeggen, toen ik erover dacht om aan een kindje te beginnen stelde ik me voor hoe ik dat zou doen als ze vier zou zijn. Als alleenstaande moeder. Hoe ik het zou willen als ze op school zou zitten. En OMG dat gaat nu dus gebeuren. En ik had me dus voorgesteld dat ik in een werksituatie zou zitten waarbij ik flexibel zou zijn. Dat als er een zomerfeest of een pannenkoekenmiddag is, dat ik daar dan bij kon zijn. Dat ik haar zelf uit school kan halen en bij thee en een koekje kon kletsen over hoe haar dag was. Dat ik haar ’s ochtends zelf zou kunnen brengen en ’s middags zelf zou kunnen halen. De ultieme situatie leek me dat … op dat moment.

Flexibel zijn

De praktijk gaat er ietsje pietsje anders uitzien, maar mijn grootste wens ‘flexibel zijn’ is wel voor 100% werkelijkheid. Het heeft voor mij goed gewerkt om me er een voorstelling van te maken. Om het te visualiseren. En daar wil ik je de komende tijd wat vaker dingen over vertellen. Maar nu eerst over de situatie nu. Ik kan als coach zelf m’n werk plannen. Zelf m’n uren indelen. Ja of nee zeggen. En om dit goed te kunnen doen, krijg ik daar hulp bij van heel veel lieve mensen om me heen en straks een gezellige BSO waar ze met liefde wordt opgevangen drie middagen in de week.

Hoe heb jij dat geregeld? Hoe flexibel ben jij? Voor je gezin? Voor jezelf? Laat je het aan anderen over om jouw week in te delen? Of heb je daar zelf ook nog iets over te zeggen? Is het zo gelopen of is dit ook echt je wens? Misschien vind jij het ook wel leuk om je er eens een voorstelling van te maken. Wat kan je gebeuren? Wil je er inderdaad een keertje lekker mee aan de slag, dan heb ik een mooie invuloefening voor je: Maak jouw ideale (werk)week!

Jouw ideale (werk)week)!

Ga als volgt te werk. Print er drie. Vul er één in zoals het nu is. Kijk er nog even naar, verscheur ‘m en gooi weg. Vul de tweede in als klad, zoals je het heel graag zou willen. Kras, schuif, vul aan. Maak van de derde de versie die op je koelkast komt te hangen. Dit wordt je routeplanner voor het komende seizoen. Want zou het ook niet veel fijner zijn als je daar meteen wat meer op zou letten? Want in de winter ben je misschien veel vaker en liever binnen. Doe je ’s wat vaker een dutje. Terwijl je in de lente straks weer actiever bent en heerlijk buiten wilt sporten enzo. Dus zet alvast maar in je agenda. Op 20 maart ga je je lenteversie maken. Enz. enz.

Wat werkt het beste voor jou?

Dus hoe ga jij je jaar inrichten? Je kwartaal? Je maand? Je week? Ga ’s even lekker los. Stel nu dat alles kon? Hoe zou jouw ideale werkweek er dan uitzien? Zou je op maandagochtend werken of liever wandelen? Lekker de administratie doen op zaterdagochtend of op donderdagavond? En wanneer is er tijd voor jou? Echt helemaal voor jou? Nog nooit bij stilgestaan zeker? Natuurlijk is het fijn als je alles zelf kunt bepalen. Maar als je in loondienst bent ligt dat misschien een beetje anders. Toch wil ik dat je dan ook jouw ideale versie maakt. En voelt wat dat met je doet. Want als het echt gaat bijdragen aan de kwaliteit van je leven is het misschien de moeite waard om toch ’s een gesprekje aan te vragen. Te bespreken wat er nog meer mogelijk is. Want als jij beter in je flow zit … wat denk je dat dat doet voor je business, voor je werk, voor je gezin, voor jou?!

Vorige week heb ik mijn versie voor de rest van het winterseizoen gemaakt. En iedere keer als ik er op kijk denk ik. Ja. Zo is het goed. Het geeft me balans, flow en focus. We gebruiken dit format niet voor niets bij zo’n beetje iedere online training die we het afgelopen jaar gemaakt hebben. Omdat het echt magisch is. Omdat als je het opschrijft. Met jouw handen. En jouw ogen zien het. Baby, that’s magic! Dus geef het een kans en ga er lekker mee aan de slag. Op naar de pannenkoekenfeesten!

Make room for magic,

Hanneke

P.S. Wil je geen tip of blog meer missen? Meld je aan voor de Magic Mail.

No Comments

Leave a Reply