I love spijbelen

4 februari 2017

Spijbelen. Ineens realiseer ik me dat dat dus gewoon een beetje in m’n systeem zit. Ik doe het al m’n hele leven. And I love it. Want het levert me een gevoel van vrijheid op. Van eigen-wijsheid. Beetje rebels. Uit een hokje, in een hartje. Even voelen (en doen) wat ik nodig heb.

Afgelopen woensdag (of eigenlijk dinsdagavond al) begon het weer te borrelen. Olivia was een beetje aan het mopperen over buikpijn. Ik had zelf ook hard gewerkt en was een beetje moe. Ik kreeg een keer een tip van een lieve vriendin die haar kinderen af en toe preventief thuis hield als ze zag dat ze tegen hun grenzen aan liepen. En daar geloof ik wel in. Opladen als het nodig is, niet als het eigenlijk al te laat is. Dus woensdagochtend school gebeld dat Olivia die ochtend niet zou komen. Nu niet allemaal meteen de schoolinspectie bellen, ze is pas vier he. Toen alle werkzaamheden van m’n takenlijstje geveegd en afspraken verzet. Na het uitgebreide ontbijt op bed hup … lekker naar het zwembad. IJsje eten. Boodschapje doen. Rommelen. Pannenkoeken maken. Op tijd naar bed. Het was heerlijk.

En ja natuurlijk zijn er dan ook consequenties. De dingen liepen anders op donderdag en vrijdag want ik was afgeweken van mijn planning. Mijn huis was een puinhoop. En ik moest de uitgestelde taken naar deze zaterdagochtend zetten om niet volgende week meteen weer achter de feiten aan te lopen. En vind ik dat erg? Helemaal niet! Sterker nog. Ik vind dus schijnbaar ook nog de tijd om deze blog te schrijven. En Olivia is nu lekker met de oppas mee naar Monkeytown. Win-win. Vanmiddag komt ze thuis in een opgeruimd huis met een relaxte blije moeder. Ik noem dat flow.

Dus mijn tip aan jou. Spijbel een keertje volgende week. Zeg een afspraak af en ga lekker op het strand een bakkie doen. Loop een rondje door het bos. Of blijf gewoon lekker de hele ochtend in je bed liggen. Shake up the system!

Make room for magic,

Hanneke

No Comments

Leave a Reply