The show must go on!

7 februari 2017

Toen ik daar op die woensdagavond in die grote aula stond voelde het alsof ik in een heel verkeerde film terecht was gekomen. Die mensen in die gigantisch lange rij kwamen ons condoleren. En ineens was ik ‘de oudste’ van ons gezin en stond ik vooraan in de rij. Dit kon niet waar zijn. Dit voelde zo niet goed. Ik ben verdomme 41. Dit kan niet.

Van binnen was het angstig stil. Aan de buitenkant was ik volledig aanwezig. En ik dacht maar één ding. Be fucking strong. Voor die mensen. En voor al die mensen die daar nog achter staan. Voor mijn zussen en de andere mensen in die rij. Vang de klappen maar op, dat is nu je taak en je kunt het.

Ga maar even liggen

And it hit me! Niet meteen, maar geleidelijk aan. Vier maanden later ‘ging het licht uit’. M’n evenwichtsorgaan moest ingrijpen. Ik stond op een ochtend uit mijn bed en ik klapte zo tegen de kastdeur. “Je bent compleet uit balans” fluisterde het in m’n oor. Ga maar even liggen. Rust maar even uit. Ik moest die dag een training gaan geven, maar het ging gewoon niet meer. Kapot.

In een halfjaar tijd verloor ik mijn stiefmoeder, vader, stiefbroer en stiefzus. Mijn ouders overleden door ziekte en mijn stiefbroer en stiefzus en neefjes ben ik door de omstandigheden kwijtgeraakt. Mijn hele leven stond op z’n kop. Ik had het gevoel dat ik weer moest leren te leven.

Does it bring you joy?

Bijna acht maanden ben ik bezig geweest om te verwerken wat ik had meegemaakt. M’n plek te vinden. Letterlijk en figuurlijk. Het was een weg van opruimen, niet doen, verwerken, plek geven en heel veel huilen en slapen. Er volgen bezoekjes aan een psycholoog, huisarts en reconnectionhealer. Ik was compleet in verwarring. Was ik overspannen? Burnout? In de rouw? Ik kwam in contact met Linda Modderkolk, een Desiremap-coach en zij maakte mijn leven weer een stukje lichter. Toen maakte ik kennis met een Shiatsumassage-mevrouw om de boel een beetje soepeler te krijgen. En ook ondertussen aan de slag met het geweldige (en intensieve) boek van mijn kleine Japanse heldin; Marie Kondo. Bij ieder theelepeltje en sok voelen … Does it bring you joy? Maar het heeft gewerkt.

Ik zeg weleens, ik heb in die periode niks gedaan en nog nooit zo hard gewerkt. Want ondertussen was ik ook bezig met een nieuw pad te creëren. Want diep van binnen dacht ik steeds “Je mag deze zomer wel lanterfanten, maar dan moet er aan het eind van de rit wel iets goeds uitkomen”.

Make room for magic

En zo geschiede. Doordat ik het werk los kon laten en mezelf opnieuw leerde kennen, kon ik tegelijkertijd iets nieuws creëren. Een nieuwe omgeving. Een nieuwe plek. Voor mijn nieuwe ik. En daarom doe ik wat ik doe. Omdat ik andere mensen wil helpen om na het vallen weer op te staan. Te ondersteunen. Begrip te tonen. En niet te oordelen.

En toen ik in september 2015 bij mijn lieve Kristel langskwam voor mijn nieuwe logo pikte zij ‘Leave room for magic’ van mijn moodboard. Het moet ‘Make room for magic’ zijn zei ik. Want iedere dag heb je een keus. En hoop. En heel veel engelen om je heen. No matter what. En dat is de boodschap die ik ga brengen. Dat is de boodschap die ik moet brengen.

The universe has got your back

Dat was het zaadje dat we toen plantten. Nu anderhalf jaar later ben ik sterker terug dan ooit. Geaard en in contact met het universum. In balans en boordevol intenties om deze wereld op mijn manier een beetje mooier te maken.

Er waren wat dingen die ik nog moest doen en afronden vorig jaar. Ik had zoveel ‘achterstand’ opgelopen en probeerde het allemaal tegelijk te doen. En dat werkt niet. En dus werd niet alles een succes. Sterker nog. Het meeste werd geen succes. Maar ook nu heb ik weer zoveel geleerd en zoveel gave ervaringen opgedaan.

Magic Mama Event

Begin dit jaar heb ik daarom opnieuw keuzes gemaakt. Een soort Marie Kondo herhalingscursus gedaan en mezelf bij verschillende dingen afgevraagd: “Does it bring me joy?”. En geloof me. Dat helpt. Probeer het maar eens. Make room for magic is iets waar ik nog steeds heel blij van wordt. Waar ik zoveel ideeën voor heb. Het wordt de basis van iets heel gaafs. Een concept waarmee ik heel veel energieke en ondernemende vrouwen kan gaan helpen.

De start wordt het Magic Mama Event. Om al die ambitieuze moeders een hart onder de riem te steken. Jij mag er zijn. Je gezin en familie mogen er zijn. En je bedrijf mag er ook zijn. Jij bent het magische middelpunt. Jij moet deze drie delen draaiende houden. En dat kun je alleen als je goed voor jezelf zorgt en je doelen helder zijn.

Vallen en opstaan

En wat mij ook is overkomen de laatste jaren, mijn dochter zorgde ervoor dat ik iedere dag weer met een doel opstond. Dat ik een bloeiend bedrijf wil hebben om samen met haar leuke dingen te doen en bijzondere plaatsen te bezoeken. Elk jaar met m’n verjaardag naar een strandhuisje in Katwijk. Het leven vieren.

Ik voel de noodzaak om een voorbeeld te zijn voor haar. En voor andere vrouwen. Want ik heb de wijsheid niet in pacht. Maar ik leer iedere dag. En ik zet iedere dag een stap om ‘beter’ te worden. En met elkaar en met de steun van elkaar gaat dat zoveel fijner.

Life is too short

Dus op 21 maart is het zover. De ‘echte’ kick-off van Make room for magic. Dan lees ik het eerste hoofdstuk voor uit mijn boek ‘The show must go on’. Over vallen en opstaan. Over geloven in jezelf. Over loslaten. Over vergeven. Over energie. Over knallen. Over bijzondere mensen die op je pad komen.

Voel jij ook dat je hierbij moet zijn? Ben je nieuwsgierig? Is het tijd dat je aan jezelf gaat werken? Verdient jouw bedrijf een flinke boost. Be there. Let’s make room for magic.

Life is too short baby. Haal eruit wat erin zit.

Tot 21 maart, liefs,

Hanneke

 

Life & business coach voor energieke, ondernemende en sensitieve vrouwen

3 Comments

 • Reply Ingrid 9 februari 2017 at 14:47

  Ik lees het je blog nu pas Han… wat is het ontroerend en mooi tegelijk! En wat ben ik blij dat jouw lieve zusje mij naar jou heeft toegestuurd (hadden we daar eigenlijk al eens een taartje op genomen??)
  Je bent echt één en al Magic voor mij en ik kijk uit naar de 21e! De zon schijnt…dat weet ik nu al! X

 • Reply Renskr 15 februari 2017 at 13:52

  Heel mooi hoe hier in al je kwetsbaarheid ook je kracht straalt. Ik ben zeker nieuwsgierig. Alleen de datum kan ik niet. Heel veel succes met ‘ Make room voor magic’!

 • Reply prijna wessel 17 februari 2017 at 11:45

  hallo Hanneke, ik vind je dapper en sterk dat je je verdriet zooooo verwerkt hebt! Wereld wijf! je hebt ontdekt dat in je kwetsbaarheid , je sterk bent en mag zijn. Je bent een voorbeeld. Ga vooral zo door. Liefs Tante Prijna.

 • Leave a Reply